Pengar utbetaltSmslån kan användas till en mängd olika saker men det finns några som folk tenderar att låna mer till än andra saker. Andra begrepp är mikrolån eller snabblån och summan av kardemumman är att folk tar smslån för att de behöver pengar snabbt. Inte sällan är det för att lönen tagit slut och för att man hittar någon pryl man vill köpa fort bara för att priset är lukrativt under en begränsad tid. Men smslån handlar inte bara om konsumtion.

När du har ekonomiska trångmål
Smslånet som från smslån.io är vanligen inte som ett privatlån förutom att de båda varken kräver säkerhet eller större krav villkorsmässigt. Men privatlånet har de flesta dock planerat en längre tid att ta, kanske för att renovera huset eller göra en lång resa.

Ett smslån brukar mestadels bli ett impulsivare beslut bara för att pengarna i plånboken börjar ta slut och man behöver betala sina räkningar, eller för att man ser något man gärna vill köpa. Det kan också handla om att man är utomlands och befinner sig på resa och att något oförutsett har inträffat som gör att man snabbt måste ta sig hem trots det att pengarna i semesterkassan är slut. Då kan smslånet vara ett ypperligt tillfälle att ansöka om.

Vad folk använder smslånet till är högst olika från fall till fall men eftersom det rör sig om mindre summor upp till max 30 000 kr så är det oftast impulsköp, svårigheter i slutet på månaden eller när man sitter i knipa någonstans och behöver hjälp. Just dessa faktorer gör också att du ska betala tillbaka lånet ytterst snabbt – helt enkelt för att de är avsedda att klara livhanken tillfälligt.

Använd inte smslånet på onödiga grunder
Innan du tar ett smslån bör du fråga dig själv om du verkligen behöver dessa pengar nu. Kan det verkligen inte vänta? Och är det där köpet så fantastiskt klokt egentligen? Kan du lösa pengarna på annat håll såsom att vända dig till vänner och bekanta som inte tar någon ränta? Det gäller att tänka förnuftigt i dessa situationer och att inte skuldsätta sig i onödan bara för att man dyker på ett bra erbjudande. Har du dock inget att välja på är smslånet ett bra och tillfälligt alternativ som kan hjälpa på många sätt också.

Be om hjälp från anhöriga ett bra alternativ om det rör sig om småsummor
Det är viktigt att veta att ett smslån är en högkostnadskredit som kan bli en väldigt dyrköpt läxa i slutändan om du inte betalar i tid. Syftet är nämligen att du ska betala tillbaka inom en mycket kort tid, oftast två veckor eller en månad. De flesta långivare går också med på att du betalar av på 60 eller 90 dagar. Tanken är dock att du ska slippa räntan och ju fortare du betalar tillbaka desto lägre ränta får du – en ränta som annars är väldigt hög kanske uppemot 39% av summan. Det betyder att om du lånar en mindre summa som 5000 kronor så kan det vara en klart bättre fördel att be familj eller vänner om hjälp istället för att skuldsätta dig hos banker och kreditinstitut.